Dode kat door duikers uit het Gelderse Diep gevist

LELYSTAD • Zo 12 maart 2023 | 14:54 • Zondag 12 maart 2023 | 14:54

In het Gelderse Diep in Lelystad is zondag door duikers van de brandweer een kat uit het water gehaald. Het diertje is in een gesloten zak overgedragen aan de dierenambulance. Meerdere buurtbewoners die bij de actie bij de Horstbrug aanwezig waren, zeggen dat het dier is overleden. Het is de zoveelste kat in korte tijd die een val in het water van het Gelderse Diep niet heeft overleefd.

De kat werd opgemerkt door een buurtbewoonster die bijna elke dag over het kanaal vaart om te zoeken naar vermiste katten uit de buurt. Toen ze het beestje vond, heeft ze de dierenambulance gebeld. Die hebben vervolgens de brandweer ingeschakeld.

Steeds vaker worden er dode katten teruggevonden in het Gelderse Diep. Een maand geleden stond de teller op twaalf, inmiddels is dat aantal opgelopen tot bijna 20. Buurtbewoners en de politie hebben sterke aanwijzingen dat er een kattenhater actief is. Het idee is dat deze de dieren in het water gooit, waar ze vervolgens niet meer uit kunnen komen vanwege de nieuwe, te hoge beschoeiing. Hierdoor verdrinken ze uiteindelijk.

De gemeente heeft beloofd op korte termijn trapjes en touwen aan de walkanten te plaatsen, zodat de dieren gemakkelijker op de kant kunnen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel