Vergunning voor sloop bezoekerscentrum De Trekvogel ingetrokken

ALMERE • Ma 13 maart 2023 | 13:19 • Maandag 13 maart 2023 | 13:19

De sloop van bezoekerscentrum De Trekvogel aan de Oostvaardersdijk in Almere is voorlopig van de baan. Het oudste gebouw van Almere staat al langere tijd op de nominatie om gesloopt te worden. Verschillende partijen verzetten zich hiertegen. Nu blijkt dat de sloopvergunning is ingetrokken. Het is niet bekend waarom de gemeente dat heeft gedaan.

Platform 'Behoud de Trekvogel' is blij met het besluit, zegt Michiel Hegener. Volgens hem zorgt dit voor een serieuze vertraging van de sloop. Zodra er een nieuwe aanvraag wordt ingediend kunnen mensen daar weer bezwaar tegen maken. Het platform is zeker van plan om dat te doen.

In het pand zat het bezoekerscentrum van het Flevo-landschap, de eigenaar van het gebouw. Die wil de Trekvogel al langer slopen omdat renovatie niet meer rendabel is. De organisatie heeft nog niet gereageerd op het intrekken van de vergunning. Of er een nieuwe sloopvergunning komt is op dit moment niet duidelijk.

In de jaren zestig van de vorige eeuw zette de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders het tijdelijk bedoelde gebouw neer op het voormalig werkeiland bij gemaal De Blocq van Kuffeler. In het pand zat een kantine voor de arbeiders die aan de nieuwe polder werkten. Daarna was het tot halverwege de jaren tachtig een café-restaurant, voordat het een natuurinformatiecentrum werd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel