Cameratoezicht Haven grotendeels weer gestopt, overlast voorbij

ALMERE • Do 16 maart 2023 | 12:20 • Donderdag 16 maart 2023 | 12:20

De gemeente Almere haalt binnenkort bijna alle tijdelijke bewakingscamera's weg uit het centrum van Almere Haven. De reden is dat de overlast en het aantal overvallen in het centrum sterk zijn verminderd.

Woensdag zijn de camera's al uitgezet. Ze worden zo snel mogelijk verwijderd. Burgemeester Van der Loo heeft het cameratoezicht op en rondom de Brink nog wel verlengd tot 1 september. Daar zou het nog nodig zijn, omdat rond de zomermaanden de overlast op dit plein weer kan toenemen.

Vorig jaar augustus besloot waarnemend burgemeester Ank Bijleveld cameratoezicht in het centrum van Almere Haven in te voeren. Dat was nodig vanwege een aantal (pogingen tot) overvallen en overlast. In juli 2022 werd bijvoorbeeld de Etos overvallen. Een 15-jarige jongen werd daarvoor aangehouden.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel