Overvallen en overlast; tijdelijk cameratoezicht in Haven

ALMERE • Vr 12 augustus 2022 | 13:20 • Vrijdag 12 augustus 2022 | 13:20

Waarnemend burgemeester Ank Bijleveld heeft besloten om vanaf vrijdag tijdelijk cameratoezicht in het centrum van Almere Haven in te voeren. Aanleiding daarvoor is een aantal (pogingen tot) overvallen en de overlast in het centrum. Volgens de gemeente speelt de overlast vooral rond de Brink.

Om camera's op te kunnen hangen op straat, moeten gemeenten aan een aantal voorwaarden voldoen. In verband met privacyregels wordt het dan ook niet heel snel gedaan. Maar Bijleveld vindt dat tijdelijk cameratoezicht op dit moment in verhouding staat tot de ernst van de misdrijven. Eind juli werd bijvoorbeeld de Etos overvallen. Een 15-jarige jongen werd daarvoor aangehouden. De camera's zijn onderdeel van een breder pakket aan maatregelen om de overlast en criminaliteit in het centrum van Haven aan te pakken.

Volgens de gemeente hebben Almeerders ook behoefte aan het toezicht via de camera's. Ze zullen tot en met 15 maart blijven hangen. Voordat de einddatum in zicht is, gaat de burgemeester nog in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie om te kijken welke maatregelen er dan nog nodig zijn voor de veiligheidssituatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel