Afhaalrestaurant in Haven moet uit pand vertrekken

ALMERE • Vr 17 maart 2023 | 0:53 • Vrijdag 17 maart 2023 | 0:53

Woningstichting De Alliantie mag een afhaalrestaurant in haar pand aan de Brink in Almere Haven laten ontruimen als de horecazaak niet zelf vertrek. Dat heeft de rechter donderdag in een kort geding bepaald dat de woonstichting had aangespannen.

De Alliantie heeft de huur voor de bedrijfsruimte op de begane grond van een wooncomplex opgezegd, nadat de burgemeester vorig jaar augustus de horecazaak voor drie maanden had gesloten. Aanleiding voor de tijdelijke sluiting was de vondst van een onbekende hoeveelheid drugs in het afhaalrestaurant in juni door de politie. Ook is er een huurachterstand.

De rechter wees de ontruimingseis in de spoedprocedure toe omdat deze hem ‘niet onrechtmatig of ongegrond’ leek. Het afhaalrestaurant krijgt twee weken de tijd om nog vrijwillig te vertrekken. De achterstallige huur van ruim 6.600 euro moet het bedrijf alsnog betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel