Almeerse studenten fietsen naar Parijs voor goed doel

ALMERE • Di 21 maart 2023 | 6:42 • Dinsdag 21 maart 2023 | 6:42

Op de fiets naar Parijs binnen 24 uur, dat zijn twee Almeerse studenten van plan. Daan Cuyvers (21) en Robin Klein Boonschate (19) van Hogeschool Windesheim willen de fietstocht in mei afleggen. Met deze actie willen ze geld ophalen voor het Prinses Maxima Centrum, een ziekenhuis voor kinderen met kanker.

De studenten kregen op school de opdracht om iets te doen met een grote sociale impact. De groep van in totaal vijf jongemannen kwam al gauw op het idee om een sportieve actie te houden. "We dachten al snel aan iets extreems. We begonnen met het denken aan een fietstocht naar Brussel maar eindigden in Parijs", zegt Daan.

Weinig ervaring
De studenten rijden op 18 mei op speciale racefietsen. Robin heeft daar ervaring mee, maar Daan nog niet. Toch hebben ze er het volste vertrouwen in. "We zijn al druk bezig met trainen met hulp van experts en een trainingsschema. We zijn nu vooral bezig om snelheid op te bouwen en veel uren en afstand in de benen te krijgen. Ik denk dat we realistisch gezien 300 kilometer kunnen trainen en de rest op mindset doen", verwacht Robin.

De twee Almeerders worden door drie medestudenten aangemoedigd vanuit een volgauto. "Zij zorgen voor repen en bananen om ons fit naar Parijs te krijgen", vertelt Daan.

Hoeveel geld willen de studenten ophalen?
Op dit moment staat de teller op 1500 euro, maar de studenten hebben grootse plannen. "Ons streefbedrag is heel hoog op 25.000 euro gelegd, want we willen er echt voor knallen", zegt Daan. Hij legt uit waarom het geld naar het Prinses Maxima Centrum gaat: "We vinden het zelf heel shockerend dat mensen van onze leeftijd niet het geluk hebben om gewoon zoals wij naar school te kunnen gaan of te sporten." "We willen hiermee graag onze steun betuigen", voegt Robin eraan toe.

Niet alleen de studenten zelf maar ook de directeur van Hogeschool Windesheim heeft er alle vertrouwen in. "Ik vind het geweldig, ik weet zeker dat ze het gaan halen", vertelt Hasib Moukaddim. Op Hemelvaartsdag vertrekken de studenten vanaf het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Een dag later hopen ze onder de Eiffeltoren te staan.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel