Onderzoek naar effecten coffeeshop in Noordoostpolder

NOORDOOSTPOLDER • Di 21 maart 2023 | 6:24 • Dinsdag 21 maart 2023 | 6:24

Welke effecten heeft een coffeeshop op Noordoostpolder? Dat is de centrale vraag in een onderzoek dat het college van burgemeester en wethouders van die gemeente wil laten uitvoeren. Op dit moment is er geen verkooppunt van wiet en hanteert de gemeente het zogenoemde nul-beleid. In de praktijk betekent het dat coffeeshops niet zijn toegestaan.

Met een verkennend onderzoek wil het college inzicht krijgen van de effecten op het gebied van gezondheid, leefbaarheid en veiligheid. De politiek in Noordoostpolder praat al jaren over een plek waar gebruikers cannabis kunnen kopen en gebruiken. De collegepartijen hebben nu afgesproken dat er wordt onderzocht of er een coffeeshop gevestigd kan worden binnen de gemeentegrenzen. De gemeenteraad van Noordoostpolder moet nog wel akkoord gaan met het voorstel.

Tijdens een commissievergadering maandagavond waren verschillende geluiden te horen. Zo benadrukte de fractie van de ChristenUnie/SGP tegen de komst van een coffeeshop te zijn. Andere fracties, zoals de PvdA, juichen het onderzoek toe. De resultaten van het onderzoek zouden raadsleden kunnen helpen om een afgewogen standpunt in te nemen. Over twee weken praat de voltallige gemeenteraad over dit onderwerp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel