Werknemers Concern voor Werk leggen werk neer voor beter salaris

EMMELOORD • Do 23 maart 2023 | 19:37 • Donderdag 23 maart 2023 | 19:37

Werknemers van Concern voor Werk in Emmeloord leggen maandag het werk neer voor een beter salaris en een betere reiskostenvergoeding. Dat meldt vakbond CNV. Die vindt dat het Rijk de werknemers tegemoet moet komen vanwege de gestegen kosten. Dat is nodig omdat de gemeentelijke budgetten krimpen, zegt de vakbond.

Volgens de vakbond zitten de werknemers in een 'nijpende financiële positie'. De CNV zegt dat veel mensen hun rekeningen niet meer kunnen betalen: "Dagelijks ontvangen wij hierover verontrustende signalen. Het gaat vaak om zeer kwetsbare mensen die niet meer weten hoe het verder moet." De vakbond wil dat de bestaande CAO moet worden opengebroken. Het loon zou met zo'n 10 procent omhoog moeten, de vergoeding voor reiskosten moet met zo'n elf procent.

Kwetsbare doelgroep
Bij Concern voor Werk komt het werk maandagochtend anderhalf uur stil te liggen. Het gaat om zo'n negentig werknemers van de inpak- en houtafdeling in Emmeloord. Tijdens de werkonderbreking is er een bijeenkomst in de kantine. Daar volgt in spelvorm een uitleg over de wat de prijsstijgingen doen met het dagelijks leven van de werknemers. "Dat doen we om aandacht te vragen voor het onderwerp maar ook om de medewerkers hun normale dingen te kunnen laten doen. Dat is juist voor deze doelgroep heel belangrijk om hun structuur te behouden", zegt CNV-bestuurder Miriam Doeschot.

De vakbond gaat in gesprek met de directie van Concern voor Werk. Ook zijn wethouders uit Noordoostpolder en omliggende gemeenten en Kamerleden uitgenodigd voor de werkonderbreking in Emmeloord. "Die hebben ook aangegeven aanwezig te zijn", zegt Doeschot. "Het is belangrijk dat ze aandacht hebben voor de problematiek en ze geven ook aan dat ze die onderkennen."

De werkonderbreking van CNV is een estafetteactie. Dat betekent dat er elke week bij een ander sociaal werkbedrijf in het land een bijeenkomst van de vakbond is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel