Borden van 'nutteloze' passeerstrook voor trekkers worden weggehaald

NOORDOOSTPOLDER • Di 28 maart 2023 | 20:15 • Dinsdag 28 maart 2023 | 20:15

De provincie haalt binnenkort op de Domineesweg in de Noordoostpolder de verkeersborden bij de afgeschafte landbouwpasseerstrook weg. De strook werd in 2012 bij wijze van proef aangelegd om de doorstroming op de drukke weg tussen Urk en de A6 te verbeteren.

De gedachte was dat trekkers halverwege de Domineesweg tijdelijk op een aparte strook langs de weg zouden gaan rijden en zo het autoverkeer de kans gaven om te passeren. Met name tijdens de spitsuren zou dit geen overbodige luxe zijn.

Maar na een jaar trokken Urker bedrijven al de conclusie dat de stroken niet werkten en dat zij nauwelijks tijdwinst voor het verkeer opleverden. De bedrijven noemden de strook nutteloos. In 2014 trok ook de provincie zelf de conclusie dat de stroken niet werkten en dat ze in Flevoland niet voor herhaling vatbaar waren.

Een jaar later trok de provincie definitief de stekker uit het project. De borden en de stroken langs de weg werden toen niet weggehaald, omdat dit volgens de provincie kapitaalvernietiging zou zijn. Maar inmiddels zijn de borden boven de weg verbogen en beschadigd, daarom is besloten ze alsnog weg te halen.

Google Streetview

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel