Complete horecacontainer verdwenen, familie zit met handen in het haar

ALMERE • Wo 29 maart 2023 | 14:28 • Woensdag 29 maart 2023 | 14:28

De familie Tan uit Almere zit met de handen in het haar. De horecacontainer waarmee de familie op de Floriade Indonesische maaltijden verkocht, is verdwenen. Het was de bedoeling om de container nu weer te verkopen, zodat de investering gedeeltelijk terugverdiend kon worden. 

De horecacontainer is inmiddels teruggevonden. Deze stond op een parkeerterrein vlak bij camping Waterhout aan de Noorderplassen in Almere.

Met de laatste geldbuffer had de familie een zeecontainer gekocht en omgebouwd tot een kleine tropische winkel, waar een maaltijd of Bubble Tea gekocht kon worden. De container is zo'n 16.000 euro waard en er zat ook een zelfgemaakte bar van bamboe met krukken in. Afgelopen week bleek dat de container was verdwenen.

Floriade: niet verplaatst
De familie belde met de gemeente Almere en de Floriade om te vragen of de container was verplaatst. Maar dat bleek niet het geval. Agatha Tan is er erg van slag door: "Het is voor ons ons werkgereedschap, we verdienen er onze boterham mee. We zijn het afgelopen jaar meer in de container geweest dan thuis. Het is niet zomaar iets." 

De familie heeft aangifte gedaan, maar de politie heeft volgens hen aangegeven dat er geen werk van wordt gemaakt, omdat er geen aanknopingspunten of braaksporen zijn. Ook de verzekering geeft aan waarschijnlijk niet uit te keren omdat de container niet op een omheind terrein stond en er geen braaksporen zijn.

Hoe de container verdwenen is, is niet duidelijk. Hij stond op voormalige busparkeerplaats van de Floriade, vlakbij de McDonalds. Op 17 maart stond hij er nog, op 21 maart was hij weg. Volgens de familie kan hij alleen vervoerd worden door een vrachtwagen met dieplader. Daarom kan het volgens de familie niet dat hij is meegenomen zonder dat iemand het gezien heeft.

De container was bekleed met bamboeplaten met daaronder zwarte verf. Omdat er op de parkeerplaats een aantal van die bamboe platen zijn gevonden, denkt de familie dat die platen er misschien vanaf zijn gehaald. De familie hoopt dat mensen iets hebben gezien en heeft daarom een oproep op Facebook geplaatst.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel