Familie haalt opgelucht adem: horecacontainer teruggevonden

ALMERE • Wo 29 maart 2023 | 20:31 • Woensdag 29 maart 2023 | 20:31

De opluchting is groot bij de familie Tan uit Almere. Nog maar een paar uur nadat zij hun verhaal deden over de verdwenen horecacontainer, is deze weer gevonden. De container bleek te staan op de parkeerplaats vlakbij camping Waterhout aan de Noorderplassen. "We zijn zo blij", stamelt Agatha Tan. "Toen ik hoorde dat 'ie was teruggevonden, kreeg ik buikpijn van opwinding."

Omdat de container op zo'n afgelegen plek is neergezet, gaat Tan er vanuit dat de container is gestolen. "Hij staat hier toch een beetje verstopt", aldus Tan. "Ik woon hier om de hoek maar ik zou hier nooit zoeken. Het is afgelegen. Ik denk toch aan diefstal."

Vinder van de container is Vincent van Renselaar. "Ik heb 'm twee weken geleden zien staan", aldus Vincent. "Ik dacht nog: wat een gekke plek voor een container. En toen zag ik vandaag het bericht op internet." Zijn vrouw Marieke belde daarop meteen Omroep Flevoland. "Ik las in het bericht dat die mensen zo verdrietig waren omdat ze hun container kwijt waren", vertelt Marieke. "Dus ik dacht: dan gaan we bellen."

De horecacontainer werd door de familie gebruikt om Indonesische maaltijden te verkopen tijdens de Floriade. Hij stond gestald op de voormalige busparkeerplaats van de Floriade, vlakbij de McDonalds, maar verdween tussen 17 en 21 maart.

Nu de container terecht is, is het de bedoeling om hem te verkopen, zodat de investering gedeeltelijk terugverdiend kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel