Ondernemers De Binderij tegen de komst van 200 tijdelijke woningen naast de deur

ALMERE • Wo 29 maart 2023 | 16:36 • Woensdag 29 maart 2023 | 16:36

Een groep ondernemers aan De Binderij in Almere is tegen de komst van tijdelijke woningen aan de andere kant van de weg. De gemeente heeft een groenstrook tussen het bedrijventerrein en het spoor aangewezen als mogelijke plek voor 200 flexwoningen, die de komende 15 jaar een oplossing moeten bieden voor de woningnood.

Volgens de ondernemers mogen de woningen er juridisch gezien niet komen. De regels rond de milieucategorie waaronder enkele bedrijven vallen, zouden niet toestaan dat er binnen een straal van 30 tot 50 meter woningen komen. De ondernemers zijn bang ze moeten verhuizen als de woningen er toch komen. De bedrijven wijzen ook op de verwachte grotere parkeeroverlast, die nu al regelmatig voor problemen zorgt.

De gemeenteraad bepaalt donderdagavond of de kwestie op de Politieke Markt besproken moet worden. De ondernemers hebben al van diverse raadsleden gehoord dat ze de zaak willen behandelen in een vergadering. Dan krijgen de ondernemers en andere bezwaarmakers ook de gelegenheid om in te spreken.

De gemeente wil in totaal 1000 tijdelijke woningen bouwen. Voor 400 is al plek gevonden aan de Pasar Malamstraat in Buiten en het Annapark in Stad. De Binderij is één van de drie voorkeursgebieden in een verkenning van de gemeente. De andere zijn het FBK Sportpark en een strook langs de toegangsweg vanaf de Tussenring richting Nobelhorst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel