BBB: Volgende week woensdag waarschijnlijk duidelijkheid over nieuwe coalitie

FLEVOLAND • Wo 29 maart 2023 | 21:00 • Woensdag 29 maart 2023 | 21:00

De kans is groot dat volgende week woensdag duidelijk wordt welke partijen in Provinciale Staten een coalitie gaan vormen. Dat zegt BBB-fractievoorzitter Anja Keuter. Ze verwacht op woensdag 5 april een ingelaste Statenvergadering waar de als verkenners aangestelde Pieter van Maaren en Herman Sietsma hun bevindingen presenteren.

"Ik verwacht dat er een verslag komt met de boodschap: deze partijen zijn eruit gekomen om de eerste serieuze gesprekken met elkaar aan te gaan." Dat moet dan een eerste aanzet worden voor een formatie.

Gevraagd of dat de definitieve 'witte rook' is waarop gewacht wordt zegt Keuter: "Een gedeelte. Dan zal er nog wel genoeg uitonderhandeld moeten worden. Maar dan hoop ik dat we in ieder geval van start kunnen."

Bij de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart werd de BoerBurgerBeweging in Flevoland de grootste partij met 10 van de 41 zetels.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel