Veel nieuwe gezichten bij installatie Provinciale Staten

FLEVOLAND • Wo 29 maart 2023 | 21:47 • Woensdag 29 maart 2023 | 21:47

Veel handen schudden, iedereen een bos bloemen en met z'n allen op de foto. Dat was woensdagavond het tafereel in het provinciehuis in Lelystad. Daar vond namelijk de installatie en beëdiging van de nieuwe Provinciale Staten plaats.

De verkiezingen van 15 maart hebben gezorgd voor een ware aardverschuiving in het Flevolandse politieke landschap. Niet alleen is BBB met tien zetels een grote nieuwkomer, ook bij veel andere partijen nemen nieuwe mensen zitting in de Staten. Maar liefst twee derde van de 41 Statenleden is nieuw.

Opvallend is verder dat twee gedeputeerden nu ook als Statenlid aan de slag gaan. Het gaat om Harold Hofstra bij de ChristenUnie en Jan de Reus bij de VVD. Het is een tijdelijke situatie, die duurt zolang er nog geen nieuw college van Gedeputeerde Staten is gevormd. Mochten Hofstra en De Reus daar opnieuw zitting in nemen, dan zullen ze hun zetel in de Staten weer op moeten geven.

Ook installatie algemeen bestuur waterschap
Naast de Provincale Staten is woensdag ook het algemeen bestuur van Waterschap Zuiderzeeland geïnstalleerd. Ook hier werd de BoerBurgerBeweging de (gedeeld) grootste fractie. De partij kreeg zes van de 25 zetels in de Algemene Vergadering. De partij Water, Wonen en Natuur behaalde eveneens zes zetels.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel