Bij pensions deze zomer geen plek meer voor huisdieren

MARKNESSE • Vr 31 maart 2023 | 16:20 • Vrijdag 31 maart 2023 | 16:20

Wie deze zomer zijn huisdier wil onderbrengen om vakantie te kunnen vieren kan maar beter familie, vrienden of buren lief aankijken. Alle dierenpensions in Flevoland zijn namelijk bijna allemaal volgeboekt tot en met augustus. Ook het dierenpension in Marknesse, met maximaal 45 plekken, zit voor de zomerperiode al helemaal vol.

"Als je een belrondje doet hier in de polder of in Friesland, Groningen Drenthe, alles zit vol", vertelt eigenaar Albert Wubs van dierenpension Marknesse. "Ik heb een klant die komt uit Limburg. Hij kon zijn hond daar nergens kwijt en dus is hij net zo lang gaan zoeken totdat ze hier een plekje vonden."

Nasleep van pandemie
De oorzaak van het tekort aan plekken heeft volgens brancheorganisatie Dibevo te maken met de nasleep van de coronapandemie. Wubs is het daarmee eens. "Corona heeft ervoor gezorgd dat heel veel mensen dieren hebben genomen. Afgelopen twee jaar zijn er zo'n 200.000 honden bijgekomen. Maar, er zijn ook dierenpensions omgevallen. Er is dus heel veel aanbod van honden, maar weinig ruimte."

Waar ligt de oplossing?
Volgens Wubs is de oplossing meer dierenpensions openen, maar dat is vanwege de complexe regelgeving, vergunningen en het stikstofprobleem niet eenvouding. "Dat is een traject van jaren. Daar ben je acht tot tien jaar mee bezig."

Het advies aan dierenbezitters die deze zomer toch nog ergens een onderkomen voor hun huisdier zoeken: "Je familie, vrienden of buren vragen en anders niet op vakantie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel