Almere krijgt collectieve rioolclaim om de oren

ALMERE • Zo 2 april 2023 | 8:39 • Zondag 2 april 2023 | 8:39

Al zeker 100 huishoudens in de wijk Oosterwold in Almere willen samen de gemeente aansprakelijk stellen voor schade die ze lijden. Zij hebben ten onrechte een installatie voor het verwerken en zuiveren van afvalwater (IBA) op hun grond aangelegd en hiervoor flinke investeringen moeten doen.

Bij het ontstaan van Oosterwold was het nog de bedoeling dat nieuwe bewoners dit zelf allemaal moesten regelen en aanleggen. Maar dat had nooit mogen gebeuren, omdat de gemeente een zorgplicht heeft om een riool aan te leggen. De groep heeft het advocatenbureau OMVR uit Harderwijk ingeschakeld om een mogelijke claim voor te bereiden.

De advocaten zijn bezig de omvang van de schade te inventariseren. Daarvoor is een deskundige ingeschakeld. Ook benadert het bureau huishoudens die zich nog niet hebben aangesloten. “Als u voor rechtsbijstand verzekerd bent, dan raden wij u aan om hierover eerst contact met uw verzekering op te nemen. Dan kan de zaak eventueel door uw rechtsbijstandsverzekeraar aan ons kantoor worden uitbesteed en hoeft u voor onze bijstand geen kosten te maken”, zo staat in de brief. Betrokkenen die geen rechtsbijstandsverzekering hebben kunnen ook meedoen “Wij hanteren voor het behandelen van deze zaak voor niet-verzekerden een vaste prijs”.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel