Weer dode kat in Gelderse Diep gevonden

LELYSTAD • Zo 2 april 2023 | 16:46 • Zondag 2 april 2023 | 16:46

Er is opnieuw een dode kat in het water van het Gelderse Diep in Lelystad gevonden. Dat gebeurde zaterdagavond. Het is al het 22ste slachtoffer in enkele maanden tijd. Het dier is door de politie in beslag genomen, maar werd zondagmiddag overgedragen aan het Veterinair Forensisch Team.

Bewoners van de Boswijk denken al langer dat er een kattenhater actief is. Zij hebben het Veterinair Forensisch Team uit Purmerend ingeschakeld om de dode dieren te onderzoeken. Medewerkers van het team haalden zondagmiddag de twee laatst gevonden dode huisdieren op. Ook zochten zij met een hond en sonar-apparatuur naar mogelijk andere dode dieren langs de oevers van het Gelderse Diep. Over de uitkomsten van het onderzoek is nog niets bekend.

'Geen toeval'
Vorig jaar april waarschuwde wijkagent Jurion Veenstra voor een mogelijke kattenhater in de Lelystadse Boswijk. Toen waren er al vier dode katten gevonden. Volgens Veenstra kon dat geen toeval zijn. Hij vroeg buurtbewoners om alert te zijn. Uit een groepsapp van de buurtbewoners bleek dat er twee in februari 2022 ook al een vergelijkbare vondst was gedaan. Geen enkel dier had het overleefd.

Iets meer dan een maand geleden waren buurtbewoners de wanhoop nabij. Toen waren er al 15 dode katten in een jaar tijd gevonden in het Gelderse Diep. Volgens de wijkagent ging het ondanks het hoge aantal niet om menselijk toedoen. De omwonenden vonden dat verwonderlijk en baalden van de nieuwe beschoeiing langs de rand van het water. Daardoor is het voor de katten niet mogelijk om uit het water te klimmen. Om de dieren te helpen, heeft de gemeente inmiddels trapjes en touwen geplaatst in het Gelderse Diep.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel