Trapjes en touwen geplaatst bij beruchte Gelderse Diep

LELYSTAD • Vr 24 maart 2023 | 16:43 • Vrijdag 24 maart 2023 | 16:43

De gemeente Lelystad heeft de beloofde trapjes en touwen geplaatst in het Gelderse Diep. Die waren nodig omdat er de laatste maanden veel katten verdronken door de te hoge beschoeiing daar. De buurtbewoners vermoeden dat de diertjes in het water worden gegooid door een kattenhater.

Met de plaatsing van deze zogenoemde fauna-uittreedplaatsen moet het voor dieren makkelijker worden om uit het Gelderse Diep te komen. Om de vijftig meter zijn nu trapjes geplaatst en om de vijftien meter hangt een horizontaal touw.

De gemeente had al eerder beloofd dat ze maatregelen zou treffen, alleen was nog niet duidelijk wanneer dat zou gebeuren. De buurtbewoners eisten maatregelen, omdat er inmiddels rond de twintig katten zijn verdronken in het water. Ze zeggen blij te zijn dat de trapjes en touwen nu aan de beschoeiing zijn gemaakt en dat ze in de gaten houden hoe goed deze maatregelen werken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel