Politie begint onderzoek naar ruim twintig dode katten

LELYSTAD • Di 4 april 2023 | 16:29 • Dinsdag 4 april 2023 | 16:29

De politie noemt het opmerkelijk dat er in een korte tijd meer dan twintig dode katten zijn gevonden in het Gelderse Diep in Lelystad. De zaak wordt daarom donderdag behandeld in het opsporingsprogramma Bureau Flevoland van Omroep Flevoland.

De politie wil weten of iemand foto's of video's heeft van een mogelijke verdachte situatie. Het afgelopen weekend is de politie een onderzoek gestart. Het Forensisch Opsporingsteam is daarbij betrokken. Zaterdagavond is voor het laatst een dode kat uit het water gehaald. Het dode dier is aan dit team overdragen. Er zijn in Lelystad de afgelopen maanden al zo'n 23 dode katten in het Gelderse Diep gevonden.

Voordat de politie de zaak in onderzoek nam hadden buurtbewoners en eigenaren van dode katten zelf ook al een onderzoek laten doen. Ze hadden daarvoor het Veterinair Forensisch Team uit Purmerend ingeschakeld. De politie neemt de gegevens van deze onderzoeken over.

Katten mogelijk dood in water gedumpt
In de buurt gaan steeds meer stemmen op dat de katten mogelijk al dood waren voordat ze in het Gelderse Diep werden gedumpt. Daar is nu nog geen duidelijkheid over. Onderzoek moet uitwijzen of dat ook zo is.

Mensen die in het Gelderse Diep in Lelystad een dode kat zien drijven mogen het dier niet zelf uit het water halen. Zij worden gevraagd om de politie te bellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel