Eigenaar van eierautomaat deelt 5.000 eieren uit

ALMERE • Za 8 april 2023 | 17:17 • Zaterdag 8 april 2023 | 17:17

Evert van Beijnum uit Almere geeft zaterdag 5.000 biologische eieren weg. Met de actie wil de Almeerder laten zien dat boeren wat voor de bevolking willen doen, omdat de prijzen van eieren in de supermarkt volgens hem erg gestegen zijn. Dit terwijl er de kippenboeren zelf geen extra geld binnenkomt. Dat vertelde Van Beijnum tijdens het Weekendcafé van Omroep Flevoland.

"De eieren zijn in het nieuws omdat ze ontzettend duur zijn geworden", zegt Van Beijnum, eigenaar van een eierautomaat. "Maar dat is alleen het geval bij de supermarkt, en niet bij de boer zelf. Wij halen ze rechtstreeks van de boer en hebben nu ook een automaat geplaatst." De eieren komen van de biologische boerderij van Van Beijnums zus in de Alblasserwaard. Veel mensen halen hun eieren tegenwoordig rechtstreeks bij een automaat van een boer "maar in de stad kan dat nog niet. Daarom hebben wij nu zo'n automaat in Almere neergezet", legt Van Beijnum uit.

Normaal gesproken kunnen mensen bij de eierautomaat met hun pinpas betalen en vervolgens een doosje eieren meenemen. Maar zaterdag waren ze dus gratis. Daardoor stonden er om 08:00 stonden al veel mensen in de rij bij de automaat aan de Splijtbakweg. Langs de weg staan borden en ook zijn er verkeersregelaars. "We zijn echt druk", vertelt Van Beijnum. "Ik heb er zelf nog geen een op, maar we hebben al heel veel eieren weggegeven."

Het Weekendcafé is de gezamenlijke live-uitzending op zaterdag van Omroep Flevoland en de lokale omroepen in de provincie. De uitzendingen zijn zaterdag tussen 10:00 en 12:00 uur live bij te wonen voor publiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel