Monument voor levenloos geboren kinderen moet eind dit jaar af zijn

ZEEWOLDE • Wo 12 april 2023 | 6:40 • Woensdag 12 april 2023 | 6:40

Het monument Verloren Parel voor levenloos geboren kinderen moet in de laatste maanden van dit jaar een plek krijgen op de begraafplaats van Zeewolde. Nancy Polderman zit in de werkgroep Verloren Parel en heeft alvast een kijkje genomen op deze voor haar toch al gedenkwaardige plaats.

"Ik ben ook een kindje verloren na een zwangerschap van negentien weken", geeft ze aan. "Maar voor dat soort kindjes was eigenlijk geen plek. Tegenwoordig mogen we ze wel aangeven bij de gemeente, maar je mistte een plekje."

Met de werkgroep Verloren Parel hoopt zij eind van dit jaar een monument te realiseren op de begraafplaats. De Verloren Parel, die ontworpen is door Erik Wallenburg, moet een herdenkingsmonument worden voor ouders van levenloos geboren kinderen. Het werk heeft aan de achterkant een 'brievenbus naar de hemel' waarin mensen een bericht kunnen achterlaten. Tijdens een speciale bijeenkomst wordt de brievenbus geleegd en worden de brieven verbrand, waardoor de rook opstijgt naar de hemel.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel