Urker politiek verdeeld over geluidsoverlast sportende jeugd op zondag

URK • Vr 14 april 2023 | 7:24 • Vrijdag 14 april 2023 | 7:24

De Urker politiek is tot op het bot verdeeld over sportende jongeren op zondag in het Wilhelminapark. Nadat de fractie van Hart voor Urk vroeg om sluiting van de playgrounds in het park op zondag, staakten de stemmen; negen tegen negen.

Volgens Hart voor Urk ergeren kerkgangers zich op zondag aan de spelende jeugd in het Wilhelminapark. Rond kerkdiensten zou er geluidsoverlast zijn, vertelde fractievoorzitter Jan Koffeman

Alle fracties lieten weten zondagsrust heel belangrijk te vinden, maar sommige politici benadrukten dat Urkers de zondag op verschillende manieren moeten kunnen invullen. Anderen vrezen bij sluiting dat de jongeren een alternatieve plek vinden om te sporten. Bovendien vreesde een raadslid dat een sluiting van de playgrounds in het Wilhelminapark tot gevolg kan hebben dat ook fietspaden of het natuurspeelbos afgesloten gaan worden.

De burgemeester, die over openbare orde en veiligheid gaat, benadrukte dat er op zondag geen gemeentelijke boa's aan het werk zijn om een mogelijke sluiting te handhaven. Desondanks stemde de fractie van de SGP (6 zetels) in met de motie van Hart voor Urk (3 zetels). CDA, ChristenUnie, Gemeentebelangen en de PVV stemden tegen sluiting van de sportveldjes.

Omdat de gemeenteraad donderdagavond door afwezigheid van één raadslid van Gemeentebelangen precies verdeeld was, wordt de motie bij de volgende raadsvergadering opnieuw in stemming gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel