Tentoonstelling over gedupeerde ouders toeslagenschandaal duikt op bij WTC

ALMERE • Vr 14 april 2023 | 17:01 • Vrijdag 14 april 2023 | 17:01

De tentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten' is nu te zien in Almere. Fotograaf Bert Teunissen geeft in de tentoonstelling de gezinnen van het toeslagenschandaal een gezicht.

Voor het WTC Almere staan acht grote foto’s van gedupeerde ouders. Aan de zijkant van ieder portret staan verhalen van de gezinnen over wat de toeslagenaffaire met hun leven heeft gedaan. "Mijn leven is verwoest", staat er bijvoorbeeld te lezen.

De tentoonstelling was tot 10 april te zien in Amsterdam en eerder al in steden als Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Helmond, Utrecht en Hengelo.

De foto’s komen uit het fotoboek 'Weggecijferd. Teruggevochten', waarin honderd ouders die zijn getroffen in het toeslagenschandaal zijn geportretteerd. De tentoonstelling en het boek zijn tot stand gekomen in samenwerking met de politieke partij SP.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Iris van Ree. Zij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: iris.vanree@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel