In toekomst woningen op deel bedrijventerrein Markerkant

ALMERE • Zo 16 april 2023 | 8:54 • Zondag 16 april 2023 | 8:54

Op een deel van bedrijventerrein Markerkant in Almere Stad komen in de toekomst mogelijk woningen. Het gaat om de Markerkant 15, het gedeelte waar de voormalige brandweerkazerne staat. Ook staan daar kantoren van Liander en Vattenfall en zijn er veel autobedrijven gevestigd.

De gemeente wil van het stuk bedrijventerrein in de toekomst een woonwijk maken, waar ook plek voor bedrijfsruimte is. 'Omvormen naar wonen-werk met daarbij behorende functies zoals water, wegen en groen' noemt de gemeente dat. De oude brandweerkazerne in het gebied is nu in gebruik als noodopvang voor asielzoekers. Een paar andere panden staan leeg.

Om te voorkomen dat projectontwikkelaars met de grond aan de haal gaan, heeft de gemeente nu een zogenaamd voorkeursrecht op de gronden gevestigd. Dit betekent dat eigenaren die hun perceel willen verkopen dit eerst aan de gemeente moeten aanbieden. De gemeenteraad kan het voorkeursrecht tot maximaal drie jaar verlengen. In dit tijd moeten plannen dan al wel concreter worden gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel