Omwonenden schrikken door verdwijnen speelveld Rietstraat

EMMELOORD • Di 18 april 2023 | 6:54 • Dinsdag 18 april 2023 | 6:54

Bewoners van de Hoefbladstraat in Emmeloord zijn geschrokken. Woningcorporatie Mercatus wil bij de nieuwbouwplannen voor de oudste straten van het dorp, ook de groenstrook tussen de Rietstraat en de Hoefbladstraat gebruiken. Het speelveld moet dan wijken voor nieuwbouw en parkeerplaatsen.

Mercatus presenteerde vorige maand de laatste plannen voor de Rietstraat en Zeebiesstraat. Daarin werden voor het eerst hofjes ingetekend op de groenstrook. Dat doet Mercatus zodat zij twaalf woningen extra kunnen bouwen in de Rietstraat. Suzan van Eerdt woont in de Hoefbladstraat en ziet de groene strook als haar achtertuin. Ze omschrijft het als een veilige en prachtige locatie. "Dit is dé plek voor kinderen om te spelen." Ze zegt dat ze namens de hele straat spreekt en dat de omwonenden geschrokken zijn. Ook is er verontwaardiging dat zij niet op de hoogte zijn gebracht van de plannen van de woningcorporatie.

Linksbovenin ligt nu nog een speeltuin

Politiek ziet weinig in plan voor hofjes
Maandagavond sprak Van Eerdt namens de inwoners van de Hoefbladstraat in tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad Noordoostpolder. Op de agenda stond het onderwerp over de nieuwbouwplannen van Mercatus. Tijdens de bespreking gaven de politieke partijen aan ook weinig te zien in de plannen voor de hofjes. Wethouder Toon van Steen van Noordoostpolder zei dat het bestemmingsplan aangepast moet worden als de woningcorporatie doorzet. De politiek adviseerde Mercatus daarvan af te zien.

Het is nog geen gelopen race, liet directeur Judith de Groot van de woningcorporatie weten. Zij bevestigt dat ze de gemeente Noordoostpolder nodig heeft voor de plannen voor de hofjes. "De vraag is nu, is dat wel de beste plek. En die afweging moeten we met elkaar maken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel