Asielzoeker krijgt drie jaar cel voor verkrachting in Kampen

DRONTEN • Do 20 april 2023 | 13:37 • Donderdag 20 april 2023 | 13:37

Een 19-jarige bewoner van het azc in Dronten is veroordeeld tot drie jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor verkrachting van een vrouw in het stadspark van Kampen. Ook legt de rechtbank de man een proeftijd van drie jaar op en moet de asielzoeker het slachtoffer in de zaak 8.000 euro smartengeld betalen.

De verkrachting vond eind september vorig jaar plaats. De vrouw was sterk onder invloed van alcohol en had ook cocaïne gebruikt. De twee leerden elkaar kennen tijdens het uitgaan in Kampen en hadden die avond en nacht tot twee keer toe seks. De toen 18-jarige man zei dat het met instemming van de 35-jarige vrouw was. Maar de vrouw ontkent dat en wees de asielzoeker aan als dader van verkrachting.

Volgens de rechtbank waren de herinneringen van de vrouw niet volledig, maar zijn ze toch betrouwbaar. De rechtbank heeft zich verder gebaseerd op de verklaring van een getuige, de bevindingen van de politiemedewerker die de aangifte opnam en een forensisch medisch rapport. Bloeduitstortingen die in haar hals werden aangetroffen, hebben volgens de rechter een patroon. Er kan dus geen sprake zijn van zuigzoenen, zoals de Drontenaar verklaarde.

De rechtbank vindt het niet geloofwaardig dat de twee vrijwillige seks hadden. De vrouw gaf verbale en non-verbale tekenen van verzet, maar daar werd aan voorbij gegaan. Ook kneep de man de keel van de vrouw dicht en hield hij haar mond dicht. De rechtbank vindt verkrachting daarom bewezen.

Tegen de asielzoeker was ook drie jaar cel geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel