Celstraf voor mishandeling bij supermarkt in Lelystad

LELYSTAD • Vr 21 april 2023 | 14:29 • Vrijdag 21 april 2023 | 14:29

Een 33-jarige Amsterdammer die op 9 december 2021 een stel in een supermarkt in Lelystad zwaar toetakelde is vrijdag veroordeeld tot een jaar cel. Het mannelijke slachtoffer liep daarbij onder meer een jukbeenfractuur op, de vrouw brak haar neus.

De man, bijna 2 meter lang, was die avond net als de man en de vrouw in de supermarkt voor wat boodschappen. Kennelijk botsten ze ergens in de winkel tegen elkaar aan, waarna de dader de twee buiten opwachtte. Zijn vrouw en kind stonden even verderop te wachten.

Toen de man de winkel uitliep, wandelde de dader op hem af en sloeg hem volgens de officier tegen de grond. De vrouw wilde hem naar eigen zeggen stoppen, maar kreeg ook een vuistslag in haar gezicht.

De officier van justitie eiste twee weken terug 1,5 jaar cel tegen de Amsterdammer, die al eens eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten. De man moet van de rechtbank naast de celstraf ook schadevergoedingen betalen aan de twee slachtoffers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel