Koeien mogen ondanks zompig weiland toch naar buiten

ALMERE • Ma 24 april 2023 | 16:27 • Maandag 24 april 2023 | 16:27

De koeien mogen hun winterse verblijf weer verruilen voor het groene weiland. In eerste instantie leek de regen roet in het eten te gooien, maar bij biologische boerderij Vliervelden in Almere mochten de roodbonte koeien maandagochtend toch naar buiten.

Door de regen was het gras zompig geworden, waardoor in eerste instantie de zorg ontstond of de dieren de grond niet teveel zouden omploegen. Maar na inspectie mochten de koeien, kalfjes en een stier toch naar buiten.

De dieren liepen in de stal ook al vrij rond, maar in het weiland hebben ze nog meer bewegingsruimte. Het andere deel van de veestapel van boerderij Vliervelden wordt naar twee andere plekken in Almere gebracht. De koeien gaan uiterlijk begin oktober weer terug naar de stal.

Dit verhaal is gemaakt door Sylia de Graaf. Zij richt zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen uit Almere. Voor tips: sylia.degraaf@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel