Officier van justitie eist vrijspraak voor steekpartij op woonwagenkamp

LELYSTAD • Wo 26 april 2023 | 13:42 • Woensdag 26 april 2023 | 13:42

Een 32-jarige vrouw uit Lelystad moet van de officier van justitie worden vrijgesproken van een steekpartij op het woonwagenkamp aan de Vaartweg in Lelystad. Volgens haar is er te weinig bewijs dat ze moedwillig haar toenmalige vriend met een mes in zijn borst stak. Het verhoren van die ex tijdens de zitting, wierp geen nieuw licht op de zaak.

De steekpartij gebeurde op 16 april vorig jaar. De verdachte zegt dat zij degene is geweest die haar ex die nacht een steekwond heeft toegebracht. De twee waren dronken, hadden ruzie en om zichzelf te verdedigen sloeg ze hem met een glas. Daarna pakte ze een mes en liep het slachtoffer ‘per ongeluk’ in het steekwapen. Hij werd geraakt in de buurt van zijn hart en moest zwaargewond worden afgevoerd.

De officier vermoedde lange tijd dat de broer van de vrouw heeft gestoken en droeg in eerdere zittingen meerdere bevindingen aan, die die lezing ondersteunden. Om meer te weten te komen, werd het slachtoffer in de zaak al een paar keer opgeroepen voor de rechtszitting. Hij kwam echter steeds niet opdagen

Woensdag werd hij onder politiebegeleiding in de rechtszaal gebracht om alsnog zijn verhaal te doen. Maar daar werd niemand echt wijzer van, de man kon zich niet zoveel meer herinneren van die nacht.

Volgens hem zat hij die nacht in de woonwagen met zijn toenmalige schoonmoeder. Zijn vriendin en haar broer kwamen thuis van een stapavond, er was ruzie en opeens werd hij wakker in het ziekenhuis. Hoe hij aan een grote steekwond bij zijn hart kwam, is hem nog steeds niet duidelijk. Hij weet naar eigen zeggen ook niet wie nou een mes in handen had.

En dus is er volgens de aanklager niet voldoende bewijs om de Lelystedelinge of haar broer te vervolgen voor de steekpartij. De man wordt daardoor niet meer gezien als verdachte, voor de vrouw eiste ze vrijspraak.

Wel vindt ze dat ze voor het slaan met het glas tegen het gezicht van haar ex zeven maanden moet gaan zitten. Hij zou ook een schadevergoeding van 1.000 euro moeten krijgen, omdat hij door de klap nog altijd slecht hoort met één oor.

De uitspraak is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel