Urker moordverdachte mag worden overgeleverd aan Slowakije

URK • Di 2 mei 2023 | 16:26 • Dinsdag 2 mei 2023 | 16:26

De Urker moordverdachte Gerrit-Jan K. mag worden overgeleverd aan Slowakije. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag bepaald. De 43-jarige schipper wordt ervan verdacht dat hij in 2014 in Slowakije zijn vriendin heeft omgebracht. Een uitlevering van een verdachte binnen Europa wordt overlevering genoemd.

K. werd in februari opgepakt in Zeeland. Dat gebeurde tijdens een controle van een binnenvaartschip. De man stond Europees gesignaleerd als moordverdachte. Slowakije vroeg na zijn arrestatie om zijn overlevering. De 25-jarige vriendin van K. werd in 2014 dood aangetroffen in haar appartement in Bratislava. De vrouw had hoofdwonden en was in brand gestoken. K. heeft de moord altijd ontkend. Hij zou ten tijde van haar dood in de kroeg hebben gezeten.

Door een fout van een rechter in Slowakije werd het voorarrest van de man in 2015 niet verlengd en kon hij het land verlaten. Een jaar later werd hij bij verstek veroordeeld tot 22 jaar cel. Vervolgens werden er fouten in de veroordeling ontdekt en is de zaak terugverwezen naar een andere rechtbank.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel