Politie: dieven hebben het weer voorzien op gps-systemen van boeren

FLEVOLAND • Wo 3 mei 2023 | 20:21 • Woensdag 3 mei 2023 | 20:21

Nu boeren volop aan het werk zijn op het land, neemt ook het aantal diefstallen van gps-systemen van trekkers en andere landbouwvoertuigen weer toe. Daarvoor waarschuwt de politie.

Die navigatiesystemen worden door agrariërs gebruikt voor precisielandbouw. Ze geven bijvoorbeeld nauwkeurig aan waar gezaaid moet worden. Zo'n systeem kost ongeveer 20.000 euro.

De afgelopen twee weken sloegen dieven vier keer toe bij boeren in Flevoland. Zo werden begin deze week meerdere apparaten gestolen aan de Oud Emmeloorderweg bij Ens en de Kuinderweg in Emmeloord.

De diefstal van de gps-systemen is een bijna jaarlijks terugkerende gebeurtenis. Vooral in het voorjaar en de zomer trekken criminelen door het land, die het voorzien hebben op de apparatuur.

Registreren en markeren
Om het aantal diefstallen terug te dringen, wordt al een paar jaar ingezet op preventie. Boeren worden daarbij opgeroepen om hun systemen te markeren en te registreren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel