Doodgevonden lammergier na botsing trein mogelijk eerder beschoten

ALMERE • Do 4 mei 2023 | 8:30 • Donderdag 4 mei 2023 | 8:30

De lammergier die zaterdag dood naast het spoor bij Almere werd gevonden is mogelijk eerder beschoten geweest. Dat meldt Wageningen University & Research. Het instituut doet onderzoek naar de enorme vogel, die de dood vond na een botsing met een trein bij de Oostvaardersplassen. Tekenen in het verenpatroon wijzen erop dat iemand op de lammergier heeft geschoten.

Donderdag worden er röntgenfoto's gemaakt om te bekijken of er hagelresten in de vogel zijn achtergebleven. Uit eerder onderzoek is gebleken dat de lammergier nagenoeg alle botten had gebroken.

De lammergier had een GPS-tracker en een bewegingssensor. Daarmee werd ontdekt dat de gier niet meer in beweging was. De lammergier was een jaar oud en was een paar dagen geleden vanuit Frankrijk naar Nederland gevlogen. Het vrouwtje, met de naam Mojo, was zaterdagochtend volgens de data nog op de Veluwe.

Foto VCF / Hans Pohlmann

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel