Bewoners Muziekwijk willen geen buitenzwembad in hun buurt

FLEVOLAND • Vr 5 mei 2023 | 6:30 • Vrijdag 5 mei 2023 | 6:30

Een aantal bewoners van de Frescobaldistraat en J.S. Bachweg in Almere Muziekwijk is boos op de Almeerse politiek. Hun buurt is één van de twee mogelijke locaties voor een nieuw buitenzwembad. De gemeenteraad kiest de definitieve plek, maar de buurtbewoners willen meedenken.

Almere is al meer dan twee jaar op zoek naar een geschikte locatie voor een buitenzwembad. Vorige maand waren er van de zes mogelijke plekken nog maar twee over: een in Stedenwijk en een in Muziekwijk, achter het bestaande binnenzwembad. Het college van B en W legt de keuze neer bij de gemeenteraad, maar de bewoners willen inspraak. Robert den Hartog is een van hen.

"Als je wilt dat er ergens op een geschikte plek een buitenzwembad gebouwd wordt, dan moet je ook draagvlak hebben", zegt Den Hartog. "En dat heeft de gemeente nagelaten door te zeggen dat wij niet mogen meebeslissen over de locatie." In een boze brief aan het gemeentebestuur, schrijven de bewoners dat zij de locatie bij hen om de hoek niet geschikt vinden.

'Beter ergens anders'
"Om geen overlast te hebben van het zwembad, moet het minimaal 200 meter van onze woningen staan. Dat is hier niet het geval", zegt Den Hartog. Daarnaast is hij bezorgd over het tekort aan parkeerplaatsen en vindt hij de locatie te klein voor een buitenbad dat de hele regio moet bedienen. Een van de plekken die eerder is afgevallen, ziet hij wel zitten. "Bij het Kasteel had je in ieder geval geen bezwaren van omwonenden gehad", zegt hij lachend.

"Maar ik denk vooral dat als je onderzoek doet, dat burgers daarin meegenomen moeten worden. Als je draagvlak hebt, dan kom je verder." De gemeente Almere gaf eerder al aan zich niet te herkennen in de kritiek. Zij zegt altijd transparant gecommuniceerd te hebben over de beoogde locaties voor het buitenzwembad en dat er na de definitieve keuze ruimte is voor inspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel