Twee tegels van Walk of Fame beschadigd

ALMERE • Vr 5 mei 2023 | 14:12 • Vrijdag 5 mei 2023 | 14:12

Twee tegels van de Walk of Fame in Almere Stad zijn gebroken. Het gaat om de tegel ‘Eerste architectuurprijs uitgereikt in 1991’ en de tegel met fotograaf Bob Friedländer uit 2014. Hoe de tegels zijn gebroken is nog onduidelijk. De gemeente Almere is op de hoogte van de beschadigde tegels en doet onderzoek naar de oorzaak. De tegels worden binnenkort vervangen.

De Walk of Fame is een route van 48 tegels, één voor elk jaar dat de stad bestaat, in het centrum van Almere. Elke tegel vertelt het verhaal van Almere; van een betekenisvolle gebeurtenis tot aan een belangrijk persoon.

Symbolen van en voor de stad
Oud-fotograaf Bob Friëdländer vindt het heel jammer dat de tegels gebroken zijn. "Het zijn toch symbolen van en voor de stad. Dan is het zonde dat ze zo blijven liggen. Vooral de tegel bij de Grote Markt is zo beschadigd... dat is gewoon geen gezicht." Hij roept de gemeente op om de tegels zo snel mogelijk te repareren of te vervangen.

Friëdländer is een bekend gezicht in Almere. Zeker in de beginjaren van Almere was hij één van dé fotografen van Almere. Voor de Almeerse krant De Almare heeft hij veel belangrijke Almeerse gebeurtenissen, inwoners en lokale politici, in en om de stad, vastgelegd. In 2014 was Friëdlander 50 jaar werkzaam als fotograaf en kreeg hij zijn eigen tegel in de Walk of Fame.

Eerste architectuurprijs in 1991
1991 was het jaar dat er op het gebied van architectuur in Almere verschillende ontwikkelingen plaatsvonden. Zo werd in 1991 de eerste Almeerse Architectuurprijs uitgereikt aan Gert Jan Hendriks voor zijn Muziekwijk-project.

Ook was 1991 het jaar waarin de eerste school in Nederland, basisschool Polygoon in Filmwijk, werd gebouwd met zestien klassen door architect Herman Herzberger. En het Leger des Heils opende dat jaar haar hoofdkwartier aan de Spoordreef.

Tegel Bob Friedländer

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Iris van Ree. Zij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: iris.vanree@omroepflevoland.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel