Dronten krijgt ruim 60 tijdelijke woningen voor starters en statushouders

DRONTEN • Za 18 mei 2024 | 11:23 • Zaterdag 18 mei 2024 | 11:23

De gemeente Dronten heeft een omgevingsvergunning verleend om 62 tijdelijke woningen aan de Educalaan te realiseren. Als alles volgens plan verloopt, is de oplevering in december en kunnen de bewoners begin volgend jaar verhuizen naar hun nieuwe onderkomen.

De appartementen zijn bedoeld voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning. Het is dus vooral voor starters en statushouders. Het plan om de twee appartementencomplexen te bouwen is vorig jaar bekendgemaakt.

De vergunning is verleend aan Oost Flevoland Woondiensten (OFW). Noek Pouw, directeur-bestuurder van de woningcorporatie, zegt erg blij te zijn nu te kunnen beginnen met de bouw. "De vergunning is een belangrijke stap in het project."

'Modulaire bouw'
Bij het bouwen van de woningen wordt gebruikgemaakt van modulair bouwen. Dit is een techniek waarbij een groot deel van de huizen in een fabriek wordt ontwikkeld en op de locatie worden afgeleverd voor montage.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel