Dronten bouwt 60 tijdelijke huizen voor spoedzoekers

DRONTEN • Vr 7 juli 2023 | 13:57 • Vrijdag 7 juli 2023 | 13:57

Begin volgend jaar begint de bouw van 60 tijdelijke woningen in het centrum van Dronten. Dat laten de gemeente Dronten en woningcorporatie OFW weten. Zij hebben daarvoor woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het gaat om appartementen die verdeeld over twee complexen komen te staan bij het Copernicus College aan de Educalaan.

De tijdelijke huizen zijn bedoeld voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een huis. Het gaat onder meer om jongeren, starters en statushouders in de gemeente Dronten. "Vanuit deze basis kunnen zij zoeken naar een reguliere woning. De woningen worden door OFW toegewezen aan urgent woningzoekenden", aldus de gemeente en OFW.

Op de locatie bij de kruising met het Gangboord stond eerst een tijdelijk kantoor voor ambtenaren, tijdens de renovatie van het gemeentehuis. Daardoor liggen er bijvoorbeeld nog elektriciteit-, gas- en wateraansluitingen en kan er volgens OFW en de gemeente snel gebouwd worden. De woningen moeten eind volgend jaar klaar zijn. Daarna blijven ze tien jaar staan.

De plek voor de huizen

Meer flexwoningen volgen mogelijk later
De gemeente Dronten vroeg eind vorig jaar een subsidie van 1,44 miljoen euro aan voor de bouw van 120 flexwoningen. Een deel van de subsidie wordt nu ingezet om 60 woningen te realiseren. Eerst wordt gekeken naar de ervaringen met deze eerste reeks tijdelijke huizen. Daarna volgen mogelijk de overige 60 afhankelijk van de vraag en een beschikbare locatie, zegt OFW.

In september volgt nog een inloopbijeenkomst voor omwonenden van het Gangboord. Dan zijn de eerste ontwerpen van de flexwoningen te zien. Ook kunnen ideeën worden gedeeld voor het definitieve ontwerp. De huizen zijn niet afkomstig van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), laat de woningcorporatie weten. Het RVB bood in mei 800 tijdelijke woningen aan aan gemeenten. De raadsfractie van de VVD in Dronten vond dat de gemeente op deze aanbieding in moest gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel