Lelystad Airport binnenkort wél open in Madurodam

LELYSTAD • Za 6 mei 2023 | 13:02 • Zaterdag 6 mei 2023 | 13:02

Lelystad Airport krijgt een miniatuurversie in Madurodam. Het modelvliegveld wordt 8 juni geopend en komt in het park in Den Haag naast Schiphol Airport te liggen. Het vliegveld wordt daarmee de derde Flevolandse toevoeging aan de miniatuurstad.

Eerder al werden de bibliotheek van Zeewolde en de slipbaan van het ANWB Test- en Trainingscentrum in Lelystad een plek gegund in Madurodam. Specialistische staalwerkers zijn al begonnen met de bouw van het minivliegveld. De stalen constructie wordt eerst in Lelystad opgezet en daarna in Madurodam afgemaakt.

Om de opening van het miniatuurvliegveld te vieren, krijgt één Lelystadse basisschool een compleet verzorgd schoolreisje naar Madurodam. De organisatie heeft een prijsvraag uitgeschreven om te bepalen welke basisschool mee mag naar Den Haag. De uitslag van die prijsvraag is nog niet bekend.

50-jarig jubileum
Lelystad Airport bestaat dit jaar vijftig jaar. In 1973 begon het vliegveld met een grasbaantje voor sportvliegtuigjes. Daar kwamen later nog sproeivliegtuigen bij voor de landbouw. In de jaren daarna groeide het uit tot een airport met een baan van 2700 meter. In 2019 zou Lelystad Airport de deuren openen als nieuwe regionale luchthaven voor vakantievluchten. Maar tot op de dag van vandaag is het vliegveld niet open voor grote vliegtuigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel