Autocrossers vinden steun voor nieuwe crosslocaties: 'Rijke traditie koesteren'

NOORDOOSTPOLDER • Di 9 mei 2023 | 8:02 • Dinsdag 9 mei 2023 | 8:02

Autocrossers uit Noordoostpolder hebben steun gevonden bij de politiek voor nieuwe crosslocaties. Ze hebben de toezegging gekregen dat wethouder Linda Verduin met ze in gesprek gaat over nieuwe crossvelden.

Vorige maand trokken de crossliefhebbers al aan de bel omdat het steeds lastiger is geworden om geschikte plekken te vinden. Verschillende dorps-crossen kwamen daardoor op de tocht te staan. Huren van particuliere grond is bijvoorbeeld moeilijker omdat dit soort grond steeds schaarser wordt. De crosscommissie richtte daarom de pijlen op grond van de gemeente, voordat daarop woningen of bedrijven gebouwd worden.

Voorstander van dit plan is onder meer Alex Tuinenga van de Politieke Unie: "Het zou echt zonde zijn als ze (de autocrossers, red.) zich belemmerd voelen door een gebrek aan ruimte. En dat daardoor een cross in een dorp of Emmeloord niet door kan gaan." De gemeente heeft volgens hem genoeg geschikte grond in handen. Hij kaartte het onderwerp maandagavond aan tijdens het vragenhalfuur.

'Rijke poldertraditie'
De gemeente zou eerder terughoudend zijn geweest in het contact met de crosscommissie. Met name vanwege zorgen over vervuiling door de crossauto's. Volgens Alex Tuinenga van de Politieke Unie moeten daarover wel goede afspraken worden gemaakt.

Gezien de 'rijke traditie' van de autocross in Noordoostpolder ziet wethouder Linda Verduin een gesprek met de crossers wel zitten. "Dat moeten we koesteren en we moeten gewoon kijken hoe we dit kunnen oplossen. We moeten kijken naar stukken grond waar crossen wel zou kunnen."

Op Koningsdag werd de eerste autocross van het jaar gehouden in Ens. Het was de startwedstrijd voor de jaarlijkse Polderbokaal.

In een eerdere versie van dit bericht meldden we dat er maandagavond een motie over motorcrosslocaties was ingediend en aangenomen. Dat is niet het geval. Het onderwerp is alleen besproken tijdens het vragenhalfuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel