Vrouw vrijgesproken voor messteek maar moet toch cel in voor slaan met glas

LELYSTAD • Wo 10 mei 2023 | 20:32 • Woensdag 10 mei 2023 | 20:32

De rechtbank heeft woensdag een 32-jarige vrouw uit Lelystad vrijgesproken van een steekpartij op het woonwagenkamp aan de Vaartweg. Volgens de rechters is niet duidelijk geworden wat er precies gebeurde tijdens een ruzie met haar ex. De vrouw is wel veroordeeld voor het slaan met een glas.

De steekpartij gebeurde op 16 april vorig jaar. De vrouw zegt dat zij degene is geweest die haar ex die nacht een steekwond heeft toegebracht. De twee waren dronken, hadden ruzie en om zichzelf te verdedigen sloeg ze hem met een glas. Daarna pakte ze een mes en liep het slachtoffer 'per ongeluk' in het steekwapen. Hij werd geraakt in de buurt van zijn hart en moest zwaargewond worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bij de ruzie was ook een broer van de vrouw aanwezig. De officier van justitie vermoedde dat de vrouw haar broer probeerde te beschermen door de schuld van de steekpartij op zich te nemen. Twee weken terug werd het slachtoffer daarom nog eens gehoord in de rechtszaal, maar hij zei dat hij zich niets meer kon herinneren van die nacht.

Onvoldoende bewijs
Volgens de aanklager is er niet voldoende bewijs om de Lelystedelinge of haar broer te vervolgen voor de steekpartij. De man wordt daardoor niet meer gezien als verdachte, voor de vrouw is vrijspraak geëist.

Wel eiste de officier van justitie dat ze voor het slaan met het glas tegen het gezicht van haar ex zeven maanden de gevangenis in moet. Hij zou ook een schadevergoeding van 1.000 euro moeten krijgen, omdat hij door de klap nog altijd slecht hoort met één oor.

De rechtbank zei tijdens de zitting zowel het verhaal van de vrouw als van de officier van justitie niet geloofwaardig te vinden, maar wegens gebrek aan bewijs sprak de rechtbank de vrouw voor het steken vrij.

Voor alleen het slaan met het glas krijgt de Lelystedelinge een celstraf van 89 dagen opgelegd en een taakstraf van 90 uur. Haar ex moet ze 300 euro schadevergoeding betalen. De rechters vinden niet voldoende onderbouwd dat hij door de klap een gehoorbeschadiging heeft opgelopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel