Politie laat Instagrampost over afgestane baby offline halen: 'Had niet geplaatst mogen worden'

LELYSTAD • Do 11 mei 2023 | 10:32 • Donderdag 11 mei 2023 | 10:32

Politie Midden-Nederland heeft de Instagrampost van een wijkagent uit Lelystad over een zeven maanden oude afgestane baby offline gehaald. Volgens een woordvoerder had de informatie en de bijgevoegde foto vanwege de privacy van de ouders en het kind niet geplaatst mogen worden. De politie betreurt dat dit wel is gebeurd.

Daarnaast zijn er donderdag vraagtekens bij verschillende onderdelen van het verhaal ontstaan. Er zaten volgens de woordvoerder verschillende 'aannames' in, waardoor een deel van de informatie niet correct is. "Het delen van dit soort berichten met een zorgvraagstuk heeft veel impact op een gezin. De politie doet daarom nooit uitspraken over zorgvraagstukken. Daarnaast staan er feitelijke onjuistheden over de situatie vermeld. Om deze redenen is het bericht offline gehaald." De politie gaat intern nogmaals onder de aandacht brengen hoe om te gaan met het plaatsen van informatie op sociale media.

Kindje meegegeven aan politie
In het originele bericht van de wijkagent werd vermeld dat het kindje na een conflict tussen de ouders werd afgestaan aan de politie. Beide ouders gaven volgens de wijkagent aan niet meer voor het kind te willen zorgen.

De woordvoerder van de eenheid Midden-Nederland kan alleen bevestigen dat er een kindje van zeven maanden is meegenomen door de politie in Lelystad. Via bemiddeling van spoedzorg Veilig Thuis is het kindje elders in Nederland opgevangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel