Waterschap en Rijkswaterstaat extra alert op dode meeuwen

FLEVOLAND • Za 13 mei 2023 | 9:33 • Zaterdag 13 mei 2023 | 9:33

Het Waterschap Zuiderzeeland en Rijkswaterstaat zijn extra alert op dode meeuwen in Flevoland. Op meerdere plekken in Flevoland zijn de afgelopen weken meeuwen aangetroffen die dood zijn gegaan door de vogelgriep. De kadavers worden zo snel mogelijk opgeruimd, zodat de ziekte zich niet kan verspreiden en de waterkwaliteit gewaarborgd kan worden.

Omdat de dieren op verschillende plekken worden gevonden houden meerdere instanties zich bezig met het weghalen van dode meeuwen. Mensen die een dode vogel zien in binnenwateren kunnen dat melden bij het Waterschap Zuiderzeeland. Dode meeuwen die in de randmeren drijven kunnen gemeld worden bij Rijkswaterstaat.

Dutch Wildlife Health Centre registreert de meeuwen die zijn gestorven aan vogelgriep. Zij willen voorkomen dat andere vogelsoorten en zoogdieren ook besmet raken. Het is volgens Dutch Wildlife daarom belangrijk dat de dode meeuwen snel opgeruimd worden, zodat bijvoorbeeld vossen en roofvogels de karkassen niet opeten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel