'Explosie' vakantiepark De Eemhof blijkt kortsluiting

ZEEWOLDE • Zo 14 mei 2023 | 15:05 • Zondag 14 mei 2023 | 15:05

Hulpdiensten kregen zondagmiddag rond half 2 een melding van een explosie op vakantiepark De Eemhof in Zeewolde. De explosie zou in het zwembadcomplex hebben plaatsgevonden. Daarop werd meteen opdracht gegeven het complex te ontruimen.

Maar bij aankomst bleek het volgens de brandweer helemaal niet om een explosie te gaan, er was kortsluiting in een meterkast in een winkel. "Ontruiming van het naastgelegen zwembad was niet nodig, want er was bijna niets aan de hand", laat een woordvoerder van De Eemhof weten.

Twee technische medewerkers waren bezig met onderhoud in de meterkast, die achterin de winkel van het zwembadcomplex ligt. Hier ontstond kortsluiting, wat gepaard ging met vonken. Het tweetal belde geschrokken de brandweer en meldde een explosie. Naast bluswagens en hulpverleningsvoertuigen van de brandweer, kwamen ook ambulances en politie naar het vakantiepark. "Aangezien de situatie niet direct duidelijk was, hebben we uit voorzorg alle maatregelen genomen en is de winkel tijdelijk afgesloten", aldus een woordvoerder van de brandweer.

De twee medewerkers zijn uit voorzorg door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De winkel kon al snel weer worden geopend.

In een eerdere versie van dit artikel stond dat het zwembad van het vakantiepark enige tijd ontruimd is geweest. Dit schreven wij op basis van informatie die de brandweer aan Omroep Flevoland gaf. Dit bleek niet juist te zijn, het zwembad is niet ontruimd geweest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel