VVD: 'Gebiedsverbod voor overlastplegers Almere Haven'

ALMERE • Di 16 mei 2023 | 16:55 • Dinsdag 16 mei 2023 | 16:55

Geef de sleutelfiguren van een groep overlastplegers in Almere Haven een gebiedsverbod. Met dat pleidooi komt de lokale VVD. Zo'n verbod zou de rust op het pleintje aan de Brink weer terug kunnen brengen. Dit nu blijkt dat tijdelijk cameratoezicht niet het gewenste effect heeft.

"Het is echt nodig om nu in te grijpen en deze groep daar weg te halen", zegt VVD-raadslid Lesley van Hilten. "Omdat bewoners en ondernemers daar niet meer veilig kunnen wonen of ondernemen."

Geen jongeren, maar dertigers
Vooral in de avonduren verzamelen zich op de Brink verschillende mensen die op straat rondhangen. Verzamelpunt is een bankje dat staat onder een grote boom. Het gaat niet om hangjongeren, maar om mensen die zo'n 30 tot 40 jaar oud zijn. Ze zouden alcohol drinken en zorgen voor een onprettige sfeer. Vandaar dat de gemeente Almere enige tijd geleden al cameratoezicht heeft geplaatst om de overlast tegen te gaan.

"Ik ben daar in gesprek geweest met ondernemers en bewoners", vertelt Van Hilten. "Zij hebben aangegeven dat de groep waar nu veel commotie om is, zich sinds een aantal weken toch weer op het plein bevindt. En daar ondanks de camera's toch weer overlast veroorzaakt."

Schietincident
Afgelopen weekend liep het volledig uit de hand op het pleintje. Een 53-jarige man werd zaterdagnacht neergeschoten. Een 37-jarige verdachte is daar inmiddels voor opgepakt. En bij een zoektocht in verschillende woningen werd later ook nog een 27-jarige Almeerder opgepakt. Dit omdat hij drugs en een explosief in zijn bezit zou hebben. Voor de lokale VVD is de maat vol. De partij wil dat er gebiedsverboden opgelegd worden.

"Ik heb van een aantal mensen gehoord dat het in deze groep gaat om twee sleutelfiguren", zegt Van Hilten. "Als je die twee er nou uithaalt en een gebiedsverbod geeft, dan kan je vervolgens als de rust weer een beetje is teruggekeerd kijken wat er verder nodig is."

De Almeerse VVD wil op korte termijn met de burgemeester in debat over het onderwerp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel