Lelystadse jongen (15) nog altijd vast voor poging doodslag station Bijlmer

LELYSTAD • Ma 22 mei 2023 | 13:55 • Maandag 22 mei 2023 | 13:55

Een 15-jarige jongen uit Lelystad zit samen met drie andere verdachten nog steeds vast voor de mishandeling bij station Bijlmer Arena eerder deze maand. Hij zit officieel vast op verdenking van poging tot doodslag. Deze verdenking rust ook op twee jongens van 15 en 16 jaar uit Amsterdam.

Een van de andere verdachten, een Amsterdammer van 16 jaar oud, blijft nog zeker dertig dagen langer vastzitten. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten aan het ANP. De Amsterdammer zit vast op verdenking van openlijke geweldpleging.

De drie overige verdachten zijn twee jongens van 12 jaar en een van 13 jaar. Zij mochten op dezelfde dag dat ze zich bij de politie gemeld hadden weer naar huis.

In totaal zijn elf jongens aangehouden voor de mishandeling op het station op vrijdagavond 5 mei. Drie van hen worden er niet meer van verdacht een 'actief aandeel te hebben gehad in de poging doodslag', aldus de politie.

Bij de mishandeling werd een man op het spoor geduwd. Op beelden is te zien hoe het slachtoffer op het station in Amsterdam-Zuidoost hard tegen zijn hoofd wordt getrapt terwijl hij op de grond ligt. Daarna staat hij op en wordt hij het spoor op geduwd. Het slachtoffer is nog altijd spoorloos.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel