Lelystadse tiener vast voor man op het spoor duwen bij Bijlmer Arena

LELYSTAD • Ma 8 mei 2023 | 15:58 • Maandag 8 mei 2023 | 15:58

Een minderjarige jongen uit Lelystad wordt ervan verdacht iemand afgelopen vrijdag op het spoor te hebben geduwd op station Bijlmer Arena in Amsterdam. De jongen is met vijf andere verdachten in de leeftijd tussen de 15 en 17 jaar aangehouden. De andere verdachten komen uit Amsterdam en Amstelveen. Het slachtoffer is nog altijd spoorloos, aldus de politie.

Van de zes aangehouden verdachten hebben vijf zich zelf gemeld bij de politie. De politie ziet het incident als poging tot doodslag. Er zijn meer verdachten in beeld, de politie roept hen op zich te melden.

Slachtoffer onbekend
Vrijdagavond werd een man door een groep jongeren geschopt, geslagen en op het spoor geduwd. Anderen juichen, schreeuwen en filmen de gebeurtenis. Daarop is te zien dat het slachtoffer een duw krijgt, waardoor hij vanaf het perron op het spoor valt en tussen twee sporen blijft liggen. De politie zoekt nog altijd naar het slachtoffer en weet alleen dat het om een jongen of man gaat en dat hij een blauw vest of blauwe jas droeg.

De politie zei afgelopen weekend bij NH Nieuws in contact te willen komen met het slachtoffer. "We willen zijn verhaal horen, omdat we de daders willen opsporen. Maar we zijn ook bezorgd: hij wordt onder meer tegen zijn hoofd geschopt, dus dan is het van groot belang dat hij wordt gezien door een dokter."

Afgelopen weekend deelde de politie beelden van de mishandeling. Omdat de daders vermoedelijk van jonge leeftijd zijn, zijn hun gezichten onherkenbaar gemaakt. "Wanneer de identiteit van deze verdachten niet vast komt te staan, zullen die beelden op een later moment indien nodig herkenbaar getoond worden", aldus de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel