Lagere straf voor gewelddadige ontvoering naar Almeerse woning

ALMERE • Di 21 mei 2024 | 20:52 • Dinsdag 21 mei 2024 | 20:52

Een man die eind 2019 een vrouw vanuit Amsterdam naar Almere ontvoerde en haar daar in een woning mishandelde, is in hoger beroep veroordeeld tot 2 jaar en 8 maanden cel. De ontvoering was op 31 december 2019 en draaide om geld dat van de 27-jarige man gestolen zou zijn.

De ontvoerder werd in 2020 veroordeeld tot 4 jaar cel, maar zowel het Openbaar Ministerie als de verdachte ging in beroep. Omdat de uitspraak in dat hoger beroep lang op zich heeft laten wachten en het gerechtshof een paar feiten niet bewezen acht, valt de straf voor de man nu lager uit.

Behalve de vrouw werden op de bewuste oudjaarsdag ook twee minderjarige kinderen meegenomen naar Almere. In een woning werd de vrouw op onder meer haar hoofd geslagen met een pistool en overgoten met heet water. De vrijheidsberoving en de mishandeling moeten volgens het gerechtshof voor de vrouw zeer beangstigend en intimiderend zijn geweest.

Arrestatieteam bevrijdt slachtoffers
De vrouw en de beide kinderen werden een dag lang vastgehouden. Na meldingen van buren werden ze op nieuwjaarsdag bevrijd door een arrestatieteam. Behalve voor de ontvoering kreeg de ontvoerder zijn straf ook opgelegd voor het witwassen van een Rolex-horloge en ruim 150.000 euro.

In de zaak zijn nog drie andere daders veroordeeld. Zij kregen in 2020 celstraffen van zestien tot veertig maanden en gingen daartegen niet in beroep.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel