Avondvierdaagse valt in het water: start uitgesteld door onweer

LELYSTAD • Di 21 mei 2024 | 21:12 • Dinsdag 21 mei 2024 | 21:12

De start van de avondvierdaagse dinsdag in Lelystad is kletsnat verlopen. Een actieve buienlijn trok over de stad met daarin ook het nodige onweer.

De organisatie van de Avondvierdaagse Lelystad besloot bij aanvang van de eerste etappe op het Agorahof 15 minuten te wachten voordat de eerste lopers mochten vertrekken. Op dat moment onweerde het.

Bij het vertrek werd door de organisatie gemeld dat als het opnieuw zou gaan onweren, de kinderen naar huis konden gaan. Omroep Flevoland heeft meldingen gekregen dat er opnieuw een bui over de stad trok en dat verschillende kinderen uit de stoet waren gestapt.

'Regen geen reden om te stoppen'
Een woordvoerder van de Evenementen coördinatie Lelystad (ECL) zegt dat de veiligheid van de deelnemers erg belangrijk is. "Regen is geen reden om te stoppen, onweer is dat wel. Wie om die reden naar huis gaat, hoeft niet bang te zijn dat je je medaille niet krijgt. Die krijg je echt wel."

Woensdag wordt opnieuw regen verwacht. Als de organisatie het niet verantwoord vindt om te starten wordt dat van te voren bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel