Stichting Roode Draak breidt uit met dagbesteding voor kinderen met een beperking

BIDDINGHUIZEN • Di 21 mei 2024 | 21:48 • Dinsdag 21 mei 2024 | 21:48

Stichting De Roode Draak in Biddinghuizen begint binnenkort een dagbesteding voor kinderen en jongeren met een beperking. In kleine groepjes wordt gewerkt aan het ontwikkelen van talenten van de jongeren in de beleeftuin van de stichting in het dorp.

De Roode Draak werd in 2011 opgericht en is een specialistisch centrum voor behandeling en begeleiding van kinderen met een beperking, zoals het syndroom van Down, autisme en niet-aangeboren hersenletsel. In 2022 kwam daar Beleeftuin Drakensteyn bij. Doel van de beleeftuin is om alle kinderen met en zonder beperking samen te laten spelen.

Nu komt daar dus ook een dagbesteding bij. Cindy van het Ende, oprichter van De Roode Draak kan niet wachten om te starten met de eerste groep kinderen. In de tuin wordt samen getuinierd, worden de dieren verzorgd, wordt er gekookt, gesport en muziek gemaakt. Ook worden er gasten van de tuin ontvangen en bediend.

Situatie Jelte was aanleiding voor oprichting Roode Draak
Jelte, de zoon van Cindy van het Ende vormde de basis voor Beleeftuin Drakensteyn. De jongen werd in 2009 ernstig mishandeld en hield daar blijvend hersenletsel aan over. Hij is daardoor volledig afhankelijk van mensen in zijn omgeving.

"In al die jaren besefte ik steeds meer wat eigenlijk allemaal niet meer kon. Als ik ergens naartoe ging met Jelte, was het niet-rolstoeltoegankelijk of hij kon het niet zien of horen. En vaak kon hij er gewoon niet bij," zei Cindy twee jaar geleden bij de opening van de tuin.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel