Eind juni nieuwe poging om slecht asfalt Hogering te vervangen

ALMERE • Vr 26 mei 2023 | 12:33 • Vrijdag 26 mei 2023 | 12:33

Een deel van de Hogering in Almere krijgt eind juni een nieuwe laag asfalt. De huidige laag is bij de aanleg vorig jaar verkeerd aangelegd waardoor het wegdek op sommige plekken loslaat. Hierdoor zijn gaten in het wegdek ontstaan. Een eerdere poging om het asfalt te repareren mislukte door slecht weer.

Drie jaar lang is gewerkt aan de Hogering. Ter hoogte van de Muziekwijk en Literatuurwijk is de weg verbreed en zijn er viaducten aangelegd. Vlak na de oplevering bleek al dat de bovenste laag van de weg niet goed was aangebracht. Volgens de provincie lag dat aan de weersomstandigheden: het was te koud toen de aannemer het asfalt aanbracht.

Op verschillende plekken zijn toen noodreparaties uitgevoerd. Ook zijn borden neergezet om automobilisten te waarschuwen voor het slechte wegdek. De aannemer gaat het asfalt op eigen kosten vervangen. In april deden ze al een poging, maar dat ging - ook vanwege slecht weer - niet door.

De werkzaamheden staan nu gepland in het weekend van 23 t/m 26 juni. Tijdens het werk wordt de Hogering ter hoogte van Muziekwijk afgesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel