Man die wordt verdacht van schietpartij aan Editiestraat blijft in cel

ALMERE • Vr 26 mei 2023 | 21:16 • Vrijdag 26 mei 2023 | 21:16

Een 19-jarige Almeerder die eind vorig jaar een bedrijfspand aan de Editiestraat in Almere zou hebben beschoten, blijft achter de tralies. Dat heeft de rechtbank in Lelystad vrijdag beslist. De man zou ook een explosief door de brievenbus hebben gegooid dat binnen ontplofte en het gebouw beschadigde. Hij werd in februari opgepakt.

De politie kreeg in de nacht van 3 november rond 2.15 uur een melding dat het pand was beschoten. Volgens getuigen waren twee personen erbij betrokken, die er op een scooter vandoor waren gegaan.

Naar aanleiding van deze schietpartij, een schietpartij eerder die week op een kapsalon aan de Eddastraat in het Homeruskwartier en de schietpartij een dag later waar de 25-jarige Jiar Kakesouri bij omkwam aan de Hildo Kropstraat, werden er door de gemeente op twee locaties bewakingscamera's geplaatst. Verder sprak waarnemend burgemeester Ank Bijleveld de wens uit voor meer agenten in Almere.

Vrijdag was een voorbereidende zitting op de zaak rond de gebeurtenissen in de Editiestraat. Op 7 juli is er opnieuw een pro forma-zitting. Er loopt namelijk nog onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut. Het is niet duidelijk wat de rol van deze verdachte is geweest en of er nog meer verdachten zijn in deze zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel